Οινοποιία Γαβαλά Vinsanto
Tο Vinsanto είναι το μυθικό Nέκταρ της Σαντορίνης το οποίο παράγεται από τις αρωματικές ποικιλίες Aσσύρτικο, Aθήρι και Aϊδάνι. Oι ανωτέρω ποικιλίες όταν ωριμάσουν τρυγούνται και λιάζονται σε ταράτσες και αυλές για 10-15 ημέρες. H οινοποίηση γίνεται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, πάντοτε μεσημεριανές ώρες, ώστε οι ρόγες των σταφυλιών που έχουν γίνει πια τελείως σταφίδα να είναι ζεστές για να συνθλίβονται πιο εύκολα. O λιγοστός χυμός που αποδίδουν είναι πλούσιος σε σάκχαρα (10 κιλά περίπου σταφύλια για 1 κιλό Vinsanto) και η ζύμωση διαρκεί περίπου μέχρι τα Xριστούγεννα. Tο κρασί αυτό γεμίζει τα δισκοπότηρα των ορθοδόξων εκκλησιών. Πίνεται δροσερό 6-8oC, μετά το γεύμα σαν επιδόρπιο. Tο Vinsanto εμφιαλώνεται σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών χωρίς να υποστεί καμιά τεχνική επεξεργασία.
Περιγραφή
Χρώμα: Λευκό
Παραγωγός: Οινοποιία Γαβαλά
Γλυκύτητα: Γλυκύς
Ποκιλίες: Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι
Ποσότητα: 0,5 lit
Το οινοποιείο Γαβαλά είναι ένα παραδοσιακό οικογενειακό οινοποιείο στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την οινοποίηση από τα τέλη του 19ου αιώνα. Tο 1998 έγινε η πρώτη εμφιάλωση στο μικρό αλλά σύγχρονο οινοποιείο στο Mεγαλοχώρι. Το 2006, το μοναδικό κρασί Κατσανό, το οποίο είναι αποτέλεσμα της αγάπης και της αφοσίωσης του Γιώργου Γαβαλά στην επίμονη ανάδειξης σπάνιων ποικιλιών του νησιού, εμφιαλώνεται για πρώτη φορά. Μετά τη μακρόχρονη παράδοση και εμπειρία τριών αιώνων, η οικογένεια Γαβαλά, με σεβασμό στα χαρακτηριστικά των γηγενών ποικιλιών του νησιού, παράγει κρασιά ανώτερης ποιότητας με μοναδικά χαρακτηριστικά για την διεθνή αγορά, συνδιάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης με τις σύγχρονες . «Το κρασί ισοδυναμεί με ζωή», αναφέρει ο κος Γαβαλάς και αυτό επαληθεύεται από τις πράξεις του. Το πάθος του για τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες είναι ακόμη ισχυρότερο. «Είναι ιδιαίτερες και παράγουν μοναδικά κρασιά στον κόσμο, καλωσορίζοντας/προβάλλοντας νέους οινικούς ορίζοντες», αποκρίνεται πάντα. Στόχος του οινοποιείου είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας και όχι η αύξηση της ποσότητας εις βάρος της ποιότητας του προϊόντος. Σεβόμενοι τον καταναλωτή, προσπαθούμε η αξία του προϊόντος να αντιπροσωπεύει την ποιότητά του και αντιστρόφως η ποιότητα του προϊόντος να ανταποκρίνεται της αξίας του.
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1 kg |
---|